среда, 13 мая 2020 г.

ХХ Всеукраїнський фестиваль «Велика коляда»




У місті Львів з 7 по 21 січня 2019 року традиційно у величному Домініканському соборі відбулося яскраве дійство - ювілейний ХХ Всеукраїнський фестиваль «Велика коляда», який радо привітав 60 колективів з різних куточків України та Білорусі. Учасниками були аматорські, професійні та фольклорні колективи, дитячі, однорідні та мішані хори, камерні ансамблі. За двадцять років існування фестиваль виплекав традиції, вибудувався структурно, збагатився жанрово та витримує високий мистецький і виконавський рівень.

Академічний хор коледжу (кер. – кандидат мистецтвознавства, доцент Любов Дорохіна та викладач вищої категорії Ірина Могильна) вкотре був запрошений до участі у «Великій коляді» та Гала-концерті. Цього року колективпредставив яскраву програму із 7 Різдвяних піснеспівів, серед яких 4 обов’язкові твори.

Бурхливі оплески слухачів, традиційна гостинність та щира турбота організаторів фестивалю надихала юних митців під час концертного виступу. У Гала-концерті брало участь лише 15 колективів. Крім сольних виступів кожного хору, 13 творів було виконано великим зведеним хором, який був розташований по периметру величного храму.       

Під час поїздки студенти коледжу мали ще одну прекрасну нагоду відвідати Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької. Також незабутнє враження хористів залишила пізнавальна оглядова екскурсія містом Лева.

Участь у конкурсах, фестивалях та мистецьких акціях духовно збагачує виконавців, розширює їхній світогляд та є значним стимулом для подальшого творчого розвитку.

Л.О.Дорохіна,

 голова ЦК хоровий спів,

академічний хор


Комментариев нет:

Отправить комментарий