среда, 13 мая 2020 г.

Міжнародний фольклорний фестиваль «AUTUMN TALE PRAHA»




На початку листопада в Празі, столиці Чехії, відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «AUTUMNTALEPRAHA», у якому взяв участь лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, учасник міських, обласних та всеукраїнських мистецьких акцій академічний хор коледжу (керівники – кандидат мистецтвознавства, доцент Любов Дорохіна та викладач вищої категорії Ірина Могильна). Організатор цієї мистецької акції – Міжнародна асоціація фольклорних фестивалів, у складі якої 9 країн Європи. Серед учасників фестивалю виконавці з 9 країн: України, Сербії, Ізраїлю, Молдови, Хорватії, Румунії, Швеції, Боснії та Герцеговини, Угорщини, Чехії. Крім вокальної номінації, у якій були яскраво представлені хори, ансамблі та солісти, у фестивальній програмі своє мистецтво презентували і хореографічні колективи.

Виступ академічного хору Ніжинського коледжу культури і мистецтв продемонстрував високий рівень виконавської та сценічної майстерності. Колектив єдиний на фестивалі виконав програму acappella.  За рішенням журі та оргкомітету академічний хор Ніжинського коледжу культури і мистецтв було нагороджено Дипломом І ступеня. Організаційний комітет запросив колектив виступити з сольною програмою на наступному фестивалі в Іспанії.

Незабутнє враження для учасників хору залишили й пізнавальні екскурсії до Дрездена (Німеччина) та Кракова (Польща). Крім того, в Дрездені студенти мали можливість відвідати всесвітньо відому картинну галерею.

Участь студентів у фестивалях і конкурсах – це значний стимул для творчого зростання колективу і важлива патріотична місія, під час здійснення якої молоді виконавці пропагують українське хорове мистецтво.  

Л.О.Дорохіна,

кандидат мистецтвознавства,

доцент








Комментариев нет:

Отправить комментарий