воскресенье, 10 декабря 2017 г.

"Осінь у Празі"

На початку листопада у столиці Чехії відбувся Міжнародний фольклорний фестиваль «Осінь у Празі», в якому взяв участь лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів, учасник міських, обласних та Всеукраїнських мистецьких акцій академічний хор Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької (керівники – кандидат мистецтвознавства доцент Любов Дорохіна та викладач вищої категорії Ірина Могильна). Організатор цієї мистецької акції – Міжнародна асоціація фольклорних фестивалів, у складі якої 9 країн Європи. Серед учасників – виконавці з 15 країн: України, Болгарії, Польщі, Словакії, Греції, Чехії, Німеччини, Угорщини та ін. Крім вокальної номінації, у якій були яскраво представлені хори, ансамблі та солісти, у фестивальній програмі своє мистецтво презентували і хореографічні колективи.
Виступ академічного хору Ніжинського коледжу культури і мистецтв, який єдиний на фестивалі виконав програму a’cappella (без музичного супроводу), було відзначено Дипломом І ступеня. За рішенням Організаційного комітету колективу надано право на тридцятихвилинний виступ (замість 15 хвилин) на наступному фестивалі. Незабутнє враження для учасників хору залишили і пізнавальні екскурсії у Кракові, Празі та Дрездені.
Участь студентів у фестивалях і конкурсах – це значний стимул для творчого зростання колективу, важлива патріотична місія, під час здійснення якої молоді виконавці пропагують українське хорове мистецтво.
Л.О. Дорохіна,
кандидат мистецтвознавства, доцент





Комментариев нет:

Отправить комментарий